zorg en ondersteuning

UW ZORG IS ONZE ZORG

Het Veteranen inloophuis Arnhem e.o. biedt de mogelijkheid om tijdelijk te logeren en te verblijven. Wij hebben een aantal nood slaapkamers. De nood slaapkamer bezit weinig luxe, het heeft een hotel kamer idee.

Er staat een bed, tafel en stoel, en een kast voor de kleding, in het pand is er een mogelijkheid om te douchen.

 

Verder zijn er genoeg activiteiten en klussen te doen in het inloophuis zodat men zich niet hoeft te vervelen.

 

De mogelijkheid om zelf te koken is er. Verder wordt er iedere avond door vrijwilligers en de bewoners gekookt.

 

Er is een doorverwijzing nodig om gebruik te kunnen maken van de noodkamer, dit moet gebeuren middels een maatschappelijk werker of nuldelijns hulpverlener, die contact moet opnemen met het lzv (landelijk zorgsysteem veteranen)

 

De veteranenwereld is continu in beweging.

Het aantal veteranen en ook de voorzieningen veranderen (er zullen meer veteranen komen) Zo zal het voor de veteranen comfortabel zijn wanneer er allerlei zorg- en welzijnsvoorzieningen om de hoek zijn en de weg ernaar toe kort is, het bijvoorbeeld niet ellenlang te hoeven wachten op een luisterend oor. Wij proberen in ons inloophuis laagdrempelige hulp en ondersteuning te bieden, hulp die past bij de behoeftes van de veteraan en hun gezinnen.

 

De vrijwilligers van het veteranen inloophuis willen graag investeren in de veteranen en hun naasten en betrokken zijn. We willen graag dat de veteranen een stem hebben en dat zij weten waar ze terecht kunnen.

De cultuur die het Veteranen inloophuis wil uitstralen is open, laagdrempelig en vooral gericht op het beeld

Kameraden helpt kameraden.

 

Het nemen van eigen verantwoording en ontwikkeling voor een zo snel mogelijke en soepele terugkeer naar de maatschapij/thuissituatie staat natuurlijk voorop. Wij zijn er ter ondersteunig waar nodig.

 

Investeren in mensen betekend voor ons ook investeren in de doelgroep.We hebben meerdere gecertificeerde hulpverleners die met succes de training,

 

Veteranenvrijwilliger dan wel de training Nuldelijnshelper Veteranen hebben afgerond.