Even voorstellen

even voorstellen

Het veteranen inloophuis bestaat uit een 4 koppig bestuur, en samen met een team van toegewijde vrijwilligers werken we allemaal hard om het inloophuis voor veteranen een succes te maken.

Graag willen wij de 4 leden van het bestuur aan u voorstellen.

Mijn naam is Frits Kuiper en ik ben op 4 december 1963 geboren in Sittard.

 

In 1980 kon ik vrijstelling krijgen door middel van broederdienst omdat ik twee oudere stiefbroers had die al op waren gekomen voor hun dienstplicht.

Deze vrijstelling heb ik niet geaccepteerd en ik ben zodoende op 8 juli 1981 de dienst in gegaan.

Mijn opleiding tot radio telefonist/telexist(C26X0) kreeg ik in Ede op de Elias Beekman Kazerne en de Simon Stevin Kazerne.

Hier kregen we ook voorlichting over de uitzending naar Libanon waar ik me gelijk voor heb aangemeld, nadat mijn beide ouders hadden getekend voor hun toestemming kreeg is mijn vervolg opleiding op de Johan Willem Friso Kazerne Te Assen.

Op 20 januari van 1982 vertrok ik met de maten voor mijn uitzending in Libanon, ik was gelegerd op post 7-16 Al-Yatun maar de meeste tijd heb ik gewerkt op het hoofdkwartier in Haris.

Na een verblijf van 6 maanden ben ik terug gekeerd naar Nederland en heb ik op 3 september 1982 de dienst verlaten.

 

Na jaren niet echt bezig geweest te zijn met mijn veteranen status ben ik er in 2014 via een oude maat ingerold en wat meer betrokken geraakt bij de veteranen wereld.

 

Via Facebook heb ik Patrick leren kennen en bij het eerste contact in het echt op de Akkerwindestraat klikte het gelijk.

Sinds die tijd hebben we al heel wat ups en downs gehad maar gaan we door op de weg die Patrick is ingeslagen, een plek voor veteranen en familie en hun vrienden.

Na een verhuizing naar de Willem Barendszstraat waar we in een oude kerk belanden zijn we als snel weer moeten verhuizen en verblijven we nu in een pand op het voormalig Kema terrein.

Hier hopen wij nog lang te kunnen verblijven om zo een vaste plek te hebben voor de veteranen.

Ik vind het geweldig mooi om deel uit te kunnen maken van het initiatief van Patrick om een plek voor veteranen te creëren en hoop hem daar nog lang bij te kunnen helpen

 

Ik ben patrick waijer geboren in 1980

Vader van 4 kinderen de jongste 5 en de oudste is 22, oprichter en voorzitter van het Veteranen inloophuis.

Na jaren van therapie bij verschillende instanties en groepsgesprekken na me uitzendingen

Kwam ik tot de conclusie dat ik dwars ben van sommige regels. Ik miste het kamaraadschap en een plek waar ik mijn verhaal kwijt kon. Eeen ontmoetingsplaats voor veteranen miste ik in de buurt.

Na wat informatie verzameld te hebben en een goed gesprek met de woningbouw kon mijn idee gaan starten

Eerst in de akkerwinde straat, in het oude bejaardenflatje, dat werd al snel te klein.

Toen naar de nieuwe locatie een oude kerk . Helaas konden we daar niet blijven i.v.m. sloop. Nu zitten we op het oude kema terrein waar ik mijn idee compleet met alle vrijwilligers verder kan ontplooien

Kledingbankje, voedselvoorziening voor noodgevallen een luisterend oor en begrip hebben, maar vooral een plaats bieden waar we als veteranen en geeintresseerden samen kunnen zijn.

Ben het samen gestart met mijn vrouw Francis mijn steun en toeverlaat

We draaien op ons gevoel en helpen waar we kunnen helpen

Hoop jullie allemaal een X te zien hier in Arnhem

Ik ben Inge van Honk, geboren op 27 oktober 1975 in Terneuzen.

 

In 1993 heb ik na mijn school gekozen voor defensie en in 1995 ben ik op uitzending gegaan met het transportbataljon in Busovaca, Bosnië.

Na een ongeval met de 10 tonner in Bosnië heb ik blijvende lichamelijke klachten over gehouden en hierdoor heb ik tot mijn verdriet defensie moeten verlaten in 2001.

 

In mei 2015 heb ik Patrick leren kennen en zo ben ik als vrijwilliger bij het inloophuis betrokken geraakt. Mijn hoofdtaak hier is om mijn medeveteranen te helpen bij het vinden van huisvesting als dat nodig is en bij het invullen van formulieren van diverse instanties en hier contact mee te onderhouden.

Het werk en de contacten bij het inloophuis zijn heel divers en het geeft me voldoening om iets voor een ander te kunnen betekenen.

 

We zitten nu op een schitterende locatie met een groep lieve toegewijde vrijwilligers.

Iedereen die interesse en zin heeft in gezellige praatje onder genot van een bak koffie is van harte welkom!!

 

 

Ik ben Francis heger- waijer de vrouw van Patrick.

Als penningmeester van het veteranen inloophuis ben ik verantwoordelijk voor de kas en heb ik de taak op me genomen mbt de zaal en de bar en keuken annex restaurant.

 

Al jaren terug had Patrick het plan ooit een ontmoetingsplaats te gaan starten voor veteranen, het was voor hem niet makkelijk. Defensie was zijn lust en zijn leven en toen dat weg viel , belande hij in een diep dal.

Alhoewel ik hem probeerde te begrijpen en zijn kamaraad te zijn miste hij dat gevoel wat hij bij defensie had.

Toen we in ons aller eerste pand begonnen en zag met hoeveel passie en toewijding Patrick bezig was, was het voor mij niet erg moeilijk om zijn enthousiasme te delen.

Inmiddeels hebben we een mooi project met een geweldige groep vrijwilligers, zonder deze hechte en fijne club waar je altijd op kan bouwen zouden we dit project nooit tot dit punt hebben kunnen uitbreiden.

Inmiddels hebben er al heel wat mensen bij ons verbleven en met trots kunnen we zeggen dat ze weg zijn gegaan met een huisje , uitkering en hun leven weer op de rit.

Met heel veel passie en heel veel plezier doe ik mijn werk hier. Ik hoop dat we nog lang mogen doorgaan en al is het niet altijd makkelijk en zijn we natuurlijk geen professioneel hulpverlener. Ik denk met onze passie en doorzettings vermogen , goede wil en dit top team zullen we nog lang bestaan.

Mocht u suggesties, vragen of commentaar hebben dan kunt u middels onderstaand formulier ons dit laten weten